Zoeken op naam:
Seizoen:
Categorie:
# afleveringen
seizoen 3

Aflevering 11

Breda

11:15
In deze eerste aflevering maken Alex en Pieter een rondje door Breda. Er wordt gekeken naar de natuur in en rond de stad, en er wordt aandacht gesteed aan de Poolse bevrijding van Breda.
seizoen 2

Aflevering 10

Gileppestuwdam

08:20
In deze speciale aflevering treden Alex en Pieter buiten de grenzen van Brabant om eens een kijkje te nemen bij de Gileppestuwdam. Er wordt aandacht besteed aan het doel van de stuwdam maar ook aan de natuur en omgeving.
seizoen 2

Aflevering 9

Nistelrode

08:11
In deze aflevering gaan Alex en Pieter op bezoek in Nistelrode. Ze nemen een bezoekje aan de Canadabaan en laten het dorpsplein zien in het midden van het dorp. De aflevering eindigt in de bossen van de Maashorst.
seizoen 2

Aflevering 8

Spoorwegen in Brabant

11:01
In deze aflevering staan vooral de spoorwegen in Brabant centraal. De aflevering begint in Lage Zwaluwe waar Alex verteld over het HSL project, daarna gaan Pieter en Alex met de trein naar Tilburg waar aandacht wordt besteed aan een aantal gebouwen van het voormalig revisiebedrijf van de NS, de aflevering eindigd ook in Tilburg.
seizoen 2

Aflevering 7 - Deel 2

Amercentrale

14:26
In deze tweedelige aflevering gaan Alex en Pieter op bezoek in Geertruidenberg en de Amercentrale. In dit deel van de aflevering gaan Pieter en Alex op bezoek bij de Amercentrale in Geertruidenberg en laat Alex zien hoe ze daar stroom opwerken.
seizoen 2

Aflevering 7 - Deel 1

Geertruidenberg

08:01
In deze tweedelige aflevering gaan Alex en Pieter op bezoek in Geertruidenberg en de Amercentrale. In dit deel van de aflevering maken Pieter en Alex een rondje in Geertruidenberg.
seizoen 2

Aflevering 6

Rioolwaterzuivering

13:43
In deze aflevering van Ons Brabant gaat Alex op bezoek bij een rioolwaterzuivering van Waterschap Brabantse Delta, en laat hij het proces zien wat nodig is voor het zuiveren van rioolwater. Alle elementen van de rioolwaterzuivering worden uitgelegd, de aflevering eindigt in de kantine met een kort interview met een van de medewerkers.
seizoen 1

Aflevering 5

Staatsmijnen Nederland

10:25
In deze speciale aflevering van Ons Brabant gaat Alex op bezoek bij de Steenkolenmijn Valkenburg, hij verteld over het ontstaan van de Nederlandse Staatsmijnen, en demonstreren diverse machines die zijn gebruikt in de oude staatsmijnen. De aflevering eindigt buiten het steenkolen museum.
seizoen 1

Aflevering 4

Veghel

13:37
De aflevering over Veghel gaat vooral over verkeer. Alex laat de verschillende verkeersaders in Veghel zien. Hij haalt natte voeten bij de Zuid-Willemsvaart en bekijkt daarna het nabijgelegen industrieterrein en de haven. Hij staat even stil bij een oorlogsmonument, en hij bekijkt een spoorlijn, het voormalige Duits Lijntje. Tot slot neem Alex een kijkje bij de A50 die in 2004 werd aangelegd tussen Os en Eindhoven.
seizoen 1

Aflevering 3

Halsteren

12:28
Halsteren staat centraal in deze aflevering van Ons Brabant. Alex verteld over de watersnoodramp, en het verhaal van Jan Huskens, en hij toont het water met de "watergeest". De aflevering eindigt bij Hoeve 't Slot.
seizoen 1

Aflevering 2

Nederhemert

10:33
Deze aflevering van Ons Brabant begint bij de speeltuin in Nederhemert Alex neemt een kijkje bij het kasteel op het eiland van Nederhemert. Hij toont het sneeuwklokje en de winterakoniet, waarna de aflevering weer eindigt bij de Maas.
seizoen 1

Aflevering 1

BudelDorpplein

09:55
Pilot aflevering van "Ons Brabant"